ΣΠΑΝΑΚΙ AU GRATIN

2016-03-04 22:24

ΤΕΤΑΡΤΗ:

ΣΠΑΝΑΚΙ AU GRATIN

Το σπανάκι au gratin  είναι πεντανόστιμο και αν μάλιστα μαζί μ αυτό 'τσακίσετε' και καμιά μπριζολίτσα που του πάει... ( το λέω γιατί σε λίγο τέλος οι μπριζολίτσες μέχρι το Πάσχα) θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο!

1 1/2 κ. φρέσκο σπανάκι

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 φλ. καφέ λάδι

200 γρ. κασέρι τριμμένο

100 γρ. φέτα

1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζω καλά το σπανάκι και το πλένω 2 -3 φορές να μην έχει καθόλου χώμα

2. Βάζω το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρω τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν ρίχνω μέσα το σπανάκι χοντροκομμένο να μαγειρευτεί. 

3.Μόλις μαζευτεί κι αυτό πολύ μέσα στη κατσαρόλα , και χωρίς να ψηθεί πολύ , ρίχνω το πελτέ και τον άνιθο. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω μοσχοκάρυδο, ανακατεύω και σβήνω το μάτι. 

4.Μόλις κρυώσει το σπανάκι ρίχνω μέσα τα τυριά , ανακατεύω και ρίχνω το μείγμα σ ένα ταψί

5. Από πάνω περιχύνω τη κρέμα γάλακτος και ψήνω στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου