ΣΥΒΡΑΣΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

2016-01-02 09:51

ΣΑΒΒΑΤΟ:

ΣΥΒΡΑΣΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Το φαγητό αυτό το έκαναν τα παλιά χρόνια , τότε που τα ψάρια ήταν το φαγητό των φτωχών και συνόδευαν τις γαρίδες με πολλά κρεμμυδάκια για να γεμίσει η κατσαρόλα και να χορτάσει όλη η οικογένεια! 

1 1/2 κ. γαρίδες

10 ματσάκια ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνιθο

λίγο μάραθο

λίγο λάδι

1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Καθαρίζω τις γαρίδες. Κόβω τα μουστάκια και αφαιρώ απ την κορυφή το εντενράκι με οδοντογλυφίδα

2.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τα κρεμμυδάκια με το μάραθο και το λάδι να σοταριστούν

3.Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω μια κοφτή κουταλιά αλάτι και τον άνιθο

4.Σιγοβράζουν περίπου 30 λεπτά να σωθούν τα ζουμιά και προσθέτω τις γαρίδες, λίγο λάδι ακόμα και κομμάτια λεμόνι χωρίς τη φλούδα και αφήνω 5 λεπτά 

5.Ρίχνω λίγο ζεστό νερό ίσα να σκεπαστούν οι γαρίδες και αφήνω ακόμα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι