ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΜΑΛΑΚΗ
ΤΡΙΤΗ:
ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΜΑΛΑΚΗ:
Σίγουρα έχετε δοκιμάσει πολλές συνταγές με κεφτεδάκια όπως κι εγώ. Αυτή όμως η συνταγή είναι το κάτι άλλο! Οταν τα έκανα πρώτη φορά σχεδόν δε πρόλαβα να τα σερβίρω γιατί όλοι πέρναγαν απ τη κουζίνα και έκλεβαν ένα απ το τηγάνι...
Για 4-5 άτομα
1/2 κ. κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. τριμμένο κρεμμύδι
1/2 φλ. γαλέτα
1 φλιτζανάκι λάδι
1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα:
1 ποτήρι ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λίγο βασιλικό
αλάτι , πιπέρι
1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση:
1.Ζυμώνω τα κεφτεδάκια με τα παραπάνω υλικά και τα αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια τα πλάθω μπαλάκια και τα βάζω σ ένα ταψί
2.Διαλύω το πελτέ σ ένα ποτήρι νερό και περιχύνω τους κεφτέδες. Προσθέτω τη ντομάτα , το λάδι και αλατοπίπερο. Πασπαλίζω με βασιλικό και από πάνω την τριμμένη γραβιέρα
3.Ψήνω 1 ώρα περίπου. Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή κάποιο ζυμαρικό