ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

2015-11-17 00:13

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Τάρτα με πράσα

1 φύλλο σφολιάτας

1 κιλό πράσα

200 γρ. ροκφόρ

1 κουτί μανιτάρια

1 κρέμα γάλακτος (200ml)

5 φέτες μπέικον

3 κ.σ. βούτυρο

λίγο λάδι

αλάτι - πιπέρι

μισό ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

1.Κόβω σε ροδέλες τα πράσα,τα βάζω σε σουρωτήρι και τα πλένω.

2.Αφού στραγγίσουν , βάζω λάδι στη κατσαρόλα, ρίχνω τα πράσα και τ΄αφήνω να μαλακώσουν.Κατά διαστήματα ρίχνω νεράκι να μη κολλήσουν και αλατοπιπερώνω

3.Μόλις μαραθούν ρίχνω τα μανιτάρια και το μπέικον. Σβήνω τη φωτιά και ρίχνω τη κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ κομματάκια και ανακατεύω

4.Βάζω τη σφολιάτα σε λαδωμένη ταρτιέρα. Προσθέτω το μίγμα που ετοίμασα και από πάνω βάζω 2-3 κομματάκια βούτυρο

5.Ψήνω στους 180 βαθμούς  για 25 λεπτά