ΤΕΜΠΟΥΡΑ (ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ)
2 κούπες αλεύρι
1 μικρό κουτί μπύρα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό καρότο τριμμένο
4 κ.σ. μπιζέλια
αλάτι - πιπέρι
3-4 κ.σ. λάδι
σπορέλαιο για τηγάνισμα
1.Βάζω το λάδι να κάψει και ρίχνω το κρεμμύδάκι , το καρότο και τα μπιζέλια να ξανθύνουν.
2.Βάζω το αλέυρι σ ένα μπωλ , κάνω στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνω τη μπύρα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει χυλός
3.Προσθέτω στο χυλό το μείγμα που ετοίμασα με τα λαχανικά και αλατοπίπερο. Αν ο χυλός είναι πολύ πυχτός βάζω ελάχιστο νερό
4.Παίρνω κουταλιές απ το χυλό και τις ρίχνω σε καυτό λάδι.
5.Όταν ροδίσουν κι απ τις δύο πλευρές τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί