ΤΕΜΠΟΥΡΑ (ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ)

2016-04-22 17:22

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ:

2015-11-22 09:15

ΤΕΜΠΟΥΡΑ (ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ)

Τη συνταγή αυτή μπορείτε να τη βρείτε και στη λίστα με τα νηστίσιμα.

2 κούπες αλεύρι

1 μικρό κουτί μπύρα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρό καρότο τριμμένο

4 κ.σ. μπιζέλια

αλάτι - πιπέρι

3-4 κ.σ. λάδι

σπορέλαιο για τηγάνισμα

1.Βάζω το λάδι να κάψει και ρίχνω το κρεμμύδάκι , το καρότο και τα μπιζέλια να ξανθύνουν. 

2.Βάζω το αλέυρι σ ένα μπωλ , κάνω στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνω τη μπύρα ανακατεύοντας  μέχρι να γίνει χυλός

3.Προσθέτω στο χυλό το μείγμα που ετοίμασα με τα λαχανικά και αλατοπίπερο. Αν ο χυλός είναι πολύ πυχτός βάζω ελάχιστο νερό

4.Παίρνω κουταλιές απ το χυλό και τις ρίχνω σε καυτό λάδι.

5.Όταν ροδίσουν κι απ τις δύο πλευρές τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί