ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

2016-03-26 20:39

ΠΕΜΠΤΗ:

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ:

Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν άνθρωπο που να μην τρώει τηγανιτές μπριζόλε Εύκολες , γρήγορες και ζουμερές!!

4 χοιρινές μπριζόλες  (με κόκκαλο ή απ το λαιμό, ανάλογα την προτίμηση)

1 ποτήρι ελαιόλαδο

100 γρ, βούτυρο

αλάτι , ρίγανη

2 λεμόνια 

Εκτέλεση:

1.Τις μπριζόλες μη τις πλένετε. Σκουπίστε τις καλα με χαρτί κουζίνας για να γίνουν πιο μαλακές. 

2.Αλατοριγανώνω τις μπριζόλες και βάζω το λάδι με το βούτυρο να ζεσταθούν. Δεν βάζω πολύ δυνατά το μάτι , αν το τέρμα είναι το 12 , το βάζω στο 10.

3.Τηγανίζω καλά κι απ τις δύο πλευρές και στο τέλος αφού έχω όλες τις μπριζόλες στο τηγάνι ρίχνω το χυμό απ τα λεμόνια 

4.Βάζω τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και προσθέτω και λίγο απ το λάδι που έχοω στο τηγάνι.

5.Σερβίρω με πατάτες τηγανιτές, πιλάφι , ψητά λαχανικά  και σαλάτα.