ΤΗΓΑΝΟΚΛΟΥΡΕΣ

2015-11-28 09:36

Οι τηγανόκλουρες είναι μια συνταγή απ το Πήλιο. Θα τις λατρέψουν τα παιδιά γιατί όταν βγαίνουν ζεστές απ το τηγάνι τις κόβεις και τις γεμίζεις με ότι θες! Εγώ τις τρώω σκέτες γιατί έχουν απλά υπέροχη γεύση!! Ιδανικές για το βραδάκι που όλο δε ξέρουμε τι να φάμε... 

1 κιλό αλεύρι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1/2 κ.γ. αλάτι

χλιαρό νερό όσο χρειάζεται να γίνει ένα ζυμάρι όχι πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό

λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

1.Κοσκινίζω το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνω μια λακουβίτσα στη μέση. Ρίχνω το νερό ,το αλάτι , τη μαγιά και ζυμώνω καλά. Αφήνω το ζυμάρι μου μια ώρα να φουσκώσει.

2.Όταν είναι έτοιμο, το κόβω σε μικρά κομμάτια και ανοίγω με τα χέρια μου μικρές στρογγυλές πιτούλες

3.Τις τηγανίζω και μετά τις ανοίγω κατά μήκοος και τις γεμίζω με ότι καλό τραβάει η ορεξή μας! (τυρί, ντομάτα, ελιές, λάδι ,ρίγανη)