ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΑΛΑ ΠΑΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ:
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΑΛΑ ΠΑΝΑ
Τα αγαπημένα των παιδιών! Τα τορτελίνια θέλουν λίγη προσοχή μόνο στο βράσιμο ώστε να μη μαλακώσουν πολύ και διαλύονται. Επίσης επειδή η σάλτσα είναι αρκετά λιπαρή δεν μπορείτε να βάλετε λάδι αφού τα βράσετε και ίσως κολλήσουν . Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να τα διατηρήσετε σωστά μέχρι να τα σερβίρετε είναι να τα ρίξετε σε νερό που βράζει και να τα αφήσετε να βράσουν ακριβώς 4 λεπτά. Μετά αποσύρετε τη κατσαρόλα απ τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη με τα τορτελίνια μέσα. Θα φουσκώσουν όσο πρέπει .Θα τα στραγγίσετε μόνο όταν θέλετε να σερβίρετε.
2 σακουλάκια τορτελίνια με τυρί
500 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα γκούντα τριμμένο
αλάτι , πιπέρι
4 φέτες ζαμπόν κομμένες λωρίδες
παρμεζάνα (προεραιτικά)
Εκτέλεση:
1.Βράζετε τα τορτελίνια με το τρόπο που σας περιέγραψα παραπάνω.
2.Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα , τη κρέμα γάλακτος , το ζαμπόν και αλατοπίπερο και τα βάζω στη φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα . Η σάλτσα θα πήξει όσο ζεσταίνεται.
3.Όταν θέλω να σερβίρω θα στραγγίσω τα τορτελίνια μου και θα τα ανακατέψω με τη σάλτσα μου. Όχι νωρίτερα γιατί αν η σάλτσα είναι ζεστή τα τορτελίνια θα λασπώσου. Αν θέλετε πιο δυνατή γέυση πασπαλίστε με παρμεζάνα.