Τυροπιτάκια κουρού

2015-11-20 18:20

Η ζύμη κουρού είναι πολύ μαλακή και νόστιμη! Μ αυτή τη ζύμη μπορείτε να κάνετε και βάση τάρτας! την έχω κάνει και είναι τέλεια. Μπορείτε να βάλετε εκτός από τυρί ότι άλλο σας αρέσει, όπως κασέρι , ζαμπόν, κιμά , πράσο, σπανάκι και άλλα. Καλή επιτυχία!

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

8 κ. σ . βούτυρο λιωμένο

440 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κρόκο αυγού και 2 κ.σ. νερό για επάλυψη

Εκτέλεση:

1.Σ ένα μπωλ ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο και δουλεύω με τα δάχτυλα. Προσθέτω και το γιαούρτι και ζυμώνω.

2.Αφήνω τη ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο

3.Πλάθω ένα μακρύ μπαστούνι και μ΄ενα μαχαίρι κόβω μικρές φέτες. Τις ανοίγω με τα δάχτυλα να γίνουν δίσκοι  και βάζω τη γέμιση της αρεσκεία μας!

4.Μπορώ επίσης να ανοίξω ένα φύλλο και με ένα στρογγυλό κουπ πατ να κόβω τους δίσκους

5.Κλείνω σε μισοφέγγαρο και πατάω τις άκρες να κολλήσουν με πηρούνι ή τα δάχτυλα

6.Αλοίφω με το αυγό και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα