ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ

2016-04-22 17:22

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:

Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλους σας !! Σας εύχομαι σήμερα να περάσετε τέλεια! να μη κουραστείτε πολύ γιατί το πιο σημαντικό δεν είναι να τρώμε όλες τις γιορτές στη κουζίνα αλλά να γιορτάζουμε κι εμείς! Κανονικα σήμερα έπρεπε να βάλω τον άντρα μου να γράψει τη συνταγή για το αρνάκι στη σούβλα αφού αυτός είναι ο μάστορας για τέτοια πράγματα ,αλλά είμαι σίγουρη πως σε κάθε σπίτι υπάρχει κι ένας μάστορας γι αυτή τη δουλειά!! Θα σας δώσω λοιπόν τη συνταγή για τζιγεροσαρμαδάκια της Βέφας Αλεξιάδου που είναι εγγυημένη!

1 συκωταριά

1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. βούτυρο 

αλάτι , πιπέρι 

1 σκέπη

Εκτέλεση:

1.Βράζω τη συκωταριά και τη ξαφρίζω κατά τη διάρκεια αν χρειαστεί. Την αφήνω να κρυώσει και την κόβω μικρά κομματάκια. 

2.Σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο και τα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνω τη φωτιά , κλείνω το καπάκι και αφήνω λίγο να σιγοβράσει. Μετά προσθέτω μέσα στη κατσαρόλα τη συκωταριά και τα αφήνω πάλι να σιγοβράσουν χωρίς να βάλω καθόλου νερό, μόνο με το δικό τους νερό. Μόλις σοθούν τελείως τα υγρά, κατεβάζω απ τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τον άνιθο και το μαιντανό και ανακατεύω. 

3.Πλένω τη σκέπη και την τεντώνω. Την κόβω σε κομμάτια και τα γεμίζω με το μείγμα των συκωτιών. 

4.Βάζω τις σκέπες σ΄ενα ταψί με το τυλιγμένο μέρος από κάτω. Αν θέλετε μπορειτε να τις ετοιμάσετε μέρες νωρίτερα και να τις βάλετε στη κατάψυξη. Τις βγάζετε 2 ώρες νωρίτερα όμως πριν τις ψήσετε για να προλάβουν να ξεπαγώσουν.

5.Ψήνω 20 λεπτά  στους 200 βαθμούς , λωσπου να ροδίσουν καλά τα τζιγεροσαρμαδάκια μου. Τα γάζω με τρυπητή απ το ταψί για να στραγγίσουν απ το λίπος.

 

ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!