ΖΟΥΜΕΡΟ ΨΗΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ:
ΖΟΥΜΕΡΟ ΨΗΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Ένα πιάτο κόλαση! Το μυστικό για νόστιμο και ζουμερό συκώτι είναι να το βάλουμε μισή ώρα πριν το μαγειρέψουμε σε γάλα. Σε συνδιασμό με τις πατάτες που θα δείτε παρακάτω θα έχετε ένα αποτέλσεμα που θα σας κάνει να νιώσετε πραγματικοί σεφ!
4 κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
1/2 λίτρο γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες (όπως οι πατάτες φούρνου)
αλάτι- ρίγανη- γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση:
1.Βάζω το συκώτι στο γάλα μισή ώρα
2.Εντομεταξύ βάζω τις πατάτες να βράσουν αλλά όχι τελείως. Τις βγάζω και τις αφήνω σε χαρτί να στεγνώσουν πριν τις τηγανήσω. Όταν τηγανιστούν καλά τις βγάζω σε ένα μπωλ. Έχω ανακατέψει αλάτι , ρίγανη και πάπρικα μαζι και πασπαλίζω μ αυτά τις πατάτες και τις ανακατεύω στο τάπερ να πάνε τα μπαχαρικά παντού
3.Σ ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και τηγανίζω το σηκώτι το οποίο το έχω στεγνώσει καλά με απορροφητικό χαρτί. Το γυρνάω συχνά μέσα στο τηγάνι ώσπου να ετοιμαστεί
4.Βγάζω το συκώτι σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνω λίγο να σταθέι. Το κόβω φέτες και το βάζω σ ένα πιάτο , το αλατοπιπερώνω, ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο και συνοδεύω με τις πατατούλες