ΤΣΙΖΜΠΕΡΓΚΕΡ

2016-01-09 15:44

Τρελαίνεται το παιδί σας για τσίζμπεργκερ αλλά δε θέλετε να τρώει ετοιματζίδικα;; Κάντε το εσείς! στο σπίτι το ίδιο νόστιμα και ζουμερά! Θα διαπιστώσετε πως είναι πολύ πιο απλό απ ότι πιστεύατε!

για τα μπιφτέκια:

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

αλάτι - πιπέρι

ρίγανη

για την πικλ σος:

4 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα

4 μικρά αγγουράκια ξυνά κομμένα μικρά κομματάκια

για τη γέμιση:

4 φέτες κασέρι

20 γρ. μουστάρδα

40 γρ. κέτσαπ

και 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ

Εκτέλεση:

1.Ζυμώνω τον κιμά με το αλάτι , το πιπέρι και την ρίγανη. Βάζω τον κιμά στο ψυγείο 

2.Ετοιμάζω τη μαγιονέζα όπως εδώ: dokimasmenes-syntages.webnode.gr/news/kotompoykies/ . Βάζω  σ΄ενα μπωλ 4 κ.σ. μαγιονέζα και τις πίκλες ψιλοκομμένες και τα ανακατεύω

3.Σ ένα τηγάνι γκριλ βάζω ελάχιστο λάδι και αφού πλάσω 4 μπιφτέκια τα ψήνω. Αν δεν έχετε τηγάνι γκριλ βάλτε τα στο γκριλ του φούρνου 

4.Κατόπιν παίρνω τα ψωμάκια. Βάζω στον πάτο τους από 10 γρ. κέτσαπ και στο καπάκι τους από 5 γρ. μουστάρδα και μια κ.σ. γεμάτη πικλ σος

5. Τέλος βάζω πάνω στη κέτσαπ το μπιφτέκι και πάνω στο μπιφτέκι το κασέρι και κλείνω το ψωμάκι μου